Преди дни премиерът на РСМ коментира, че трябва да има предоговаряне на Френското предложение

Договорите, особено международни и втъкани в преговорната рамка на Европейския съюз, се спазват. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, обръщайки се към премиера на Република Северна Македония Християн Мицкоски.

Преди дни Мицкоски коментира, че трябва да има предоговаряне на Френското предложение, което беше предпоставка за начало на преговорите и вдигане на ветото от страна на България по пътя към членството на РСМ в ЕС. Документът касае вписването на българите в Конституцията на Северна Македония, за да може страната да бъде приета в ЕС.

Радев за РСМ: Маските окончателно паднаха

Борисов заяви, че въпреки добрите отношения между него и партньорите в ЕС, то договорите трябва да се спазват. „Всякакви интерпретации не са добри за колегите от Северна Македония”, смята Борисов. Той подчерта, че ако има редовен кабинет, ще инициира среща с премиера на РСМ.

„Без нашата подкрепа и тази на Гърция, РС Македония няма шанс за ЕС. Сега нека да са отговорни. Както са получили нашата подкрепа, сега не могат да разчитат на нея”, категоричен е лидерът на ГЕРБ.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БГНЕС