Гергана Цонева заемаше длъжността областен управител до вчера

Служебният премиер Димитър Главчев назначи освободения вчера областен управител на Търговище за зам.-областен. Гергана Цонева заемаше длъжността областен управител на област Търговище от юли 2023 г. до вчера, когато беше освободена от длъжността. Досегашният заместник областен управител на област Търговище Димитър Станев е освободен от длъжност, съобщиха от Областната управа. Информацията е на кореспондента на БТА в Търговище.

Кабинетът смени четирима областни управители

Гергана Цонева е родена на 3 юли 1974 г. в Търговище. Възпитаник е на Второ Средно училище „Проф. Никола Маринов“ в града. Завършва висшето си образование в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ – специалност „Право“. В професионалния си път Цонева има опит като юрисконсулт в Районна здравноосигурителна каса – Търговище, в Областна служба „Изпълнение на наказанията“ - Търговище и в Община Търговище, като дознател в ОД „Полиция“-Търговище, общински съветник и заместник председател на Общинския съвет в Търговище, председател на Районната избирателна комисия, член на общинското ръководство на ПП „ГЕРБ“ – Търговище.

През последните 12 години Гергана Цонева работи в своя адвокатска практика. Юрист по образование, адвокат по професия Гергана Цонева има 23 години юридически стаж. По-рано днес новият областен управител на Търговище Гюрсел Хасанов встъпи в длъжност. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Кореспондент на БТА в Търговище Боряна Димитрова