Коментар на Румяна Коларова, Георги Лозанов и Илхан Андай

Какви са шансовете за редовен кабинет след връчването на първия мандат? Кой ще бъде кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС? Темата в студиото на „Здравей, България” коментираха политологът Румяна Коларова, медийният експерт Георги Лозанов и журналистът Илхан Андай.  

„Правителството не се предлага, за да има подкрепа. Или ако не получи подкрепа, това при всички случаи ще бъде изтълкувано като слабост на ГЕРБ. Много симптоматично е, че всички политици и говорители от противопоставената страна ПП-ДБ – непрекъснато поставят акцента, че Борисов не иска да прави правителство. Защото това е най-удобният за тях вариант”, подчерта Коларова.

ПЪРВИЯТ МАНДАТ: Кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС Росен Желяков предложи състав на кабинет

„Хубаво е, че не сме го докарали до там, че да трябва да се прави коалиция с „Възраждане”. Ето нещо оптимистично. Но иначе – разбира се,ч е за ГЕРБ и Бойко Борисов е добре да направи кабинет”, заяви Лозанов.

От своя страна Андай посочи, че „самочувствието, което демонстрирали лидерът на партията и най-авторитетният човек на ГЕРБ – Росен Желязков, и вкарването на много папки при президента, показва, че те не са си губили времето в последните дни”.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase