Траурно шествие премина по улиците на Велико Търново и Горна Оряховица

Протестно траурно шествие премина по улиците на Велико Търново и Горна Оряховица. По този начин колоната от таксиметрови автомобили отдаде почит към загиналите двама мъже в началото на седмицата при катастрофа при катастрофа. Инцидентът взе зва човешки живота при с. Кесарево. При челен сблъсък загинаха таксиметров шофьор и брат му. Автомобилът им беше пометен от кола, управлявана от 17-годишен младеж без книжка, който е с два счупени крака в болница.

Колегите на загиналия таксиметров шофьор поискаха справедлива присъда за непълнолетния, предизвикал катастрофата.

Две жертви в катастрофа на пътя София-Варна, единият шофьор - на 17 (СНИМКИ)

Анета Лазарова от близо шест години живеела на семейна начала с починалия Огнян Георгиев. Тя също присъства на шествието в негова памет. В ефира на „Здравей, България” жената благодари на работодателя на жертвата, че е помогнал за погребението му.

„Почти всички загубихме вярата си в правосъдната система. Призовавам младите хора да бъдат по-отговорни, но всичко зависи от възпитанието и семейната среда”, каза тя.

Анета се обърна към семейството на 17-годишното момче, причинило трагичната катастрофа, с думите: „Съжалявам, че имате такъв син”.

Стефан Иванов е собственик на таксиметровата фирма, в която работел загиналият мъж. „Настояваме за по-голяма отговорност при шофиране и за по-голяма наказателна отговорност”, заяви той.

Познати на семейството на неправоспособния шофьор чували, че синът биел и заплашвал системно родителите си.

Повече гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase