Валентин Тончев в отговор заяви, че няма да успеят опитите да се всява раздор за етническо напрежение

Йордан Цонев и Хамид Хамид обвиниха депутати, подкрепящи Ахмед Доган, че са оказвали натиск върху активисти, етнически турци.

"Джевдет Чакъров, Рамадан Аталай, Джейхан Ибрямов, Севим Али. Искате ли още? Заплашвали са ги по телефона ето така: "Ти ще предадеш ли нашия етнос? Ти ще предадеш ли нашата партия? Ти ще станеш ли предател?", каза Хамид.

Още двама депутати напуснаха парламентарната група на ДПС

"Това не е философията на ДПС. Не в това се състои българският етнически модел, създател на който е д-р Ахмед Доган. Аз мисля, че той, д-р Ахмед Доган, няма да позволи група дерибеи, които се опитват да спасят собствените си кожи, за да останат народни представители, да използват първо него като параван, а после и етническия модел и етническата карта, за да оцелеят по някакъв начин за още няколко месеца. Това не е ДПС. Това е анти-ДПС. Ние няма да го позволим", допълни Цонев.

Чакъров и Аталай: Може да подкрепим ПП-ДБ за кабинет с втория мандат

В отговор, един от подкрепящите почетния председател на ДПС Ахмед Доган депутати - Валентин Тончев, заяви, че всички опити да се всява раздор за етническо напрежение в България и сред членовете на Движението няма да успеят.

„Възмутени сме от това, че дългогодишни членове на Движението за права и свободи, с повече от 25 годишна история, издигнали се до ниво заместник-председатели на ДПС, се опитват да всяват раздор сред нашите членове, симпатизанти и българската общественост. Всички опити да се всява раздор за етническо напрежение в България и сред нашите редици няма да успеят”, посочи Тончев.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БНР