„Бурният вятър е способен да пренесе огнените езици на стотици метри", поясни той

„Днес е първият спокоен ден от доста време. Има отделни огнища на пожари, които не представляват сериозен риск за населението. Институцията „Пожарна безопасност и защита на населението” и министерството на вътрешните работи не е на служебното правителство, а е на българския народ”. Това заяви съветникът на министъра на вътрешните работи и бивш шеф на дирекция „Пожарна безопасност” Николай Николов в предаването „На фокус”.

Той беше категоричен, че на българската пожарна й липсват и достатъчно пожарни автомобили, и подготвени хора. Турските спасители са от Горската пожарна служба - в България няма такава служба, поясни Николов.

Кметът на Болярово Христо Христов: Общо 35 имота изгоряха

Той призна, че си дава сметка за гнева, който се появява, когато човек се чувства безпомощен. „При наличие на такива щети, няма как всичко да е преминало по мед и масло. Това, което са могли да направят нашите хора, са го направили със сърце. Първото и най-важно нещо е да запазим живота в подобна ситуация”, каза Николов.

„Бурният вятър е способен да пренесе огнените езици на стотици метри. Дано не ви се случва да видите такова нещо”, каза Никола Николов.

Повече по темата гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase