Съставът на служебния кабинет коментираха депутати и политически лидери

Съставът на служебния кабинет коментираха депутати от 50-ото Народно събрание и политически лидери.

„Смениха Калин Стоянов 1 с Калин Стоянов 2. Спомням си, че преди Мария Габриел да ни предложи Калин Стоянов, ни предложи Атанас Илков. Но не е време за оправдания, а да се обърнем към хората“, зави съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков. „Ние говорим за язовирите, социалните нужди, защото ако хората не излязат да гласуват, ние трудно ще можем да направим това“, каза още той.

„Новият вътрешен министър е като стария, само че нов“, каза депутатът от „Възраждане“ Цончо Ганев.

„Ако очаквате да изразим задоволство или отрицание, няма да чуете. Нека да видим какви ще са делата им, какво ще правят по време на изборите“, посочи независимият депутат Рамадан Аталай по повод състава на кабинета „Главчев 2“.

Кабинетът „Главчев 2” полага клетва

Даниел Митов от ГЕРБ-СДС каза, че „няма значение какво е мнението за служебното правителство, а след следващите предсрочни избори да направим редовен кабинет. „Не познавам Атанас Илков, нищо не мога да кажа за него", каза той. "Работил съм с Иван Кондов, отличен дипломат, смятам че ще се справи като служебен министър блестящо“, каза  още депутатът от ГЕРБ-СДС. Той изрази надежда изборите да преминат нормално, а кампанията да бъде цивилизована. Митов не даде конкретен отговор за това дали работят за номинация на ГЕРБ-СДС за еврокомисар.

Бойко Рашков каза, че е „жалко, че от толкова кадри в МВР няма друг, освен Атанас Илков“. Той допълни, че няма съмнения относно опита му. Относно коментара му, че Илков е човек на ГЕРБ, Рашков отговори с „това е факт“. „Нямам никакво съмнение, че е човек на ГЕРБ, вместо министърът да се казва Калин Стоянов, се казва Стоян Калинов“. Депутатът изрази притеснения за организацията на изборите в страната, тъй като при „Стоянов е допуснато купуването и продаването на гласове“.

Преди да положи клетва коментар за новите министри направи и Димитър Главчев. "Не знам да има съмнения. Ако има съмнения, ще бъдат разсеяни", каза той.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase