Реакции имаше и от партиите

Войната в ДПС отвори нови фронтове. В първия си коментар, след като Върховният административен съд пусна неговата коалиция за участие в изборите, Делян Пеевски обяви, че има едно ДПС. И изпрати доскорошния си ментор и почетен председател на ДПС Ахмед Доган при земеделците.

ВАС реши: ЦИК незабавно да регистрира „Движение за права и свободи – Ново начало”

Сагата в с разцеплението в Движението продължава с размяна на реплики и жалби. След като ВАС нареди ЦИК да регистрира коалицията около Пеевски, днес дойде и първият коментар от него. Той беше категоричен - на тези избори ще има само едно ДПС и то ще е неговото. По думите му в партията няма раздвоение, а отцепници. Реакция дойде и от лагера на Ахмед Доган. В социалните мрежи евродепутатът Илхан Кючюк атакува и обясни - „Пеевски, че не е депесар”

След като вчера магистратите казаха „да” на коалицията „Движение за права и свободи - Ново начало”, днес от кулоарите на парламента Пеевски увери - темата е затворена, а на изборите отива само едно ДПС. „Тази тема вече приключи. „Движение за права и свободи - Ново начало” е на избори, това е най-нормалното. Както винаги, ДПС се явява на избори. Няма раздвояване - има едно ДПС, има и отцепници”, подчерта той.

Пеевски атакува доскорошните си съпартийци и предупреди: „Ахмед Доган е от земеделците. Всички, които са изменили на ДПС, са се самоизключили. ДПС отива на избори. Единственото, което мога да кажа на нашите избиратели: „Ново начало без дерибеите”. Благодаря”, каза още председателят на ПГ на ДПС.

ВАС отхвърли жалбата на „Демокрация, права и свободи – ДПС” срещу отказа на ЦИК за регистрация

Лоялните на Доган атакуваха. С пост в социалните мрежи евродепутатът Илхан Кючюк нападна Делян Пеевски: „Има едно ДПС, но то не е на Пеевски. Пеевски не е депесар - както казах, интересно защо не говори нищичко по този въпрос - Пеевски не е член на ДПС”.

Кючюк допълва: „Това е партия, а в България има закон за политическите партии. Второ - да отстраняваш с фалшификации и нарушавайки Устава депутати, които да наричаш отцепници, е смешна и жалка риторика на Пеевски”.

Без коментар остави днес темата другият председател на партията Джевдет Чакъров.

Реакции и от останалите партии

Войната в ДПС предизвика и реакции сред останалите партии. Часове, след като ВАС даде зелена светлина на коалицията около Пеевски, в профила си в социалните мрежи съпредседателят на „Продължаваме Промяната” Кирил Петков написа: „Поредният инструмент на дълбоката държава се разкри. Заповядайте на сцената, г-н Чолаков”.

Реакция дойде и от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. „ВАС са решили, сутринта ЦИК коментираха по всички телевизии казуса, от мен какво зависи. Всеки ден ли ще се занимаваме с турски сериали? Всеки ден ли ще се занимаваме с ДПС? От 240 депутати те ще имат 20-30, останалите са важни”, е мнението му.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase