Компанията се стреми всеки техен служител да се чувства значим

McDonald's е сред най-добрите работодатели в България пет поредни години и два пъти се нарежда сред 10-те най-добри работодатели в Централна и Източна Европа в проучването на Hewitt/AON.

McDonald's заема първо място в категория „Големи компании“ в проучването „Най-добрите работодатели“ в България през 2006 г. и е на второ през 2007 и 2008 година. През 2015 г. Агенция по заетостта постави компанията на първо място в категория „Работодател, наел на работа най-много безработни лица от неравнопоставените групи на пазара на труда“, а през 2017 г. бе удостоена с награда за „Работодатели със значим принос за осигуряването на заетост на безработни лица на регионалния трудов пазар“. През 2021 г. Националният алианс за социална отговорност отличи McDonald's със специална награда за работодател, осигуряващ работни места за хора със специални нужди.

Основна цел на McDonald's, като работодател, е служителите да усъвършенстват както професионалните, така и личните си качества. Чрез сериозно обучение предоставят нужните умения за кариерно развитие – 95% от мениджърите в компанията са започнали като Ресторантски служители. Гъвкавото работно време, екипът от ентусиазирани и млади хора и интересът към прогреса на служителите, ги насърчават да работят върху личните си способности. Така, те се научават да балансират отговорности, да се справят в условия на напрежение и да работят с различни хора. Умения, полезни за цял живот.

McDonald's се стреми всеки техен служител да се чувства значим, ценен и горд от своята работа, за да се развива напред. Накратко, целта е да бъдат сред най-добрите работодатели във всяка държава по света.

Снимка: iStock

Ангел Калоянов започва професионалния си път в голямата компания на 19 години в Пловдив. „Бях силно мотивиран с времето да се докажа и да натрупам знания и умения. През 2013 г. ми беше предложено да стана инструктор и започнах да обучавам нови служители. След това прекарах няколко успешни лета в ресторантите по морето, където са запознах с невероятни хора и развих уменията си в управлението на екипи”, казва служителят.

През 2015 г. Калоянов получава възможността да се присъедини към мениджърския екип на МОЛ „Пловдив”. „Това беше голяма стъпка за мен и ме научи на лидерството и отговорностите, които то носи. В края на 2022 г. бях преместен в ресторант „Марица”, в който и до днес работя като управител. Сега съм фокусиран да надградя постигнатото и да се развивам като лидер”, посочва той.

„За мен компанията не е просто работно място, а среда, в която израснах като човек и професионалист”, подчертава лидерът.

Ангел Калоянов разказва, че е минал през всички нива преди да се издигне в йерархията като мениджър. „В началото нещото, което ме привлече силно беше гъвкавото работно време и сам да определям графика си. Още от първия ден разбрах, че мога да развивам своите комуникационни умения и лидерски качества”, казва Калоянов и допълни: „За тези 13 години в компанията, тя ми даде много. Създадох нови приятелства, посрещнах нови предизвикателства, развих се като човек, създадох своето семейство, научих се да изслушвам и да бъда изслушван. И най-важното – да се забавлявам по време на работа”.

Повече за McDonald's като работодател и място, където можете да растете кариерно, ще имате възможност да научите при нас в следващите седмици.