Лидерският 25-ти МИР от днес е допълнен с още две имена

В Деня на независимостта, още една крачка към изборите. „Движение за права и свободи - Ново начало” обяви водачите на листите си. Делян Пеевски води две от тях, а бившият вътрешен министър Калин Стоянов - една. Кандидатите си за депутати на част от районите представиха и от „Има такъв народ”.

Лидерският 25-ти МИР от днес е допълнен с още две имена. И така там битката вече е между Бойко Борисов от ГЕРБ, Николай Денков от ПП-ДБ, Костадин Костадинов от „Възраждане”, Искра Михайлова от „Движение за права и свободи - Ново начало”, Атанас Зафиров от „БСП - Обединена левица”, и Слави Трифонов от „Има такъв народ”.

Пеевски повежда две листи на „Движение за права и свободи - Ново начало”, Калин Стоянов - начело в София-област

Все още не е ясно решението за листите на фракцията на ДПС около почетния лидер Ахмед Доган, които се явяват на вота като „Алианс за права и свободи”.

Делян Пеевски е водач на две листи на  „Движение за права и свободи - Ново начало” - Хасково и Благоевград. За Кърджали е посочен настоящият кмет Ерол Мюмюн.

Сред имената на кандидатите за депутати се появи и това на бившия вътрешен министър Калин Стоянов. Неговата фигура се превърна в „препъни камък” при назначаването на ново служебно правителство. Сега, Стоянов е посочен за водач на листата на „Движение за права и свободи - Ново начало” в София-област. Малко след обявяването на името му, той излезе с дълъг пост в социалните мрежи. В него той обяснява, че се включва в тази кампания като безпартиен и ще остане такъв и за в бъдеще. Вижда в участието си като кандидат за депутат единствен вариант да работи в областта, която е експерт.

Слави Трифонов ще води листата на „Има такъв народ” в 25 МИР в София

Листите на „Има такъв народ” , освен Слави Трифонов, който е издигнат в 25 МИР, в 24 многомандатен район за водач е посочен доайенът Силви Кирилов, а в 23-ти МИР Павела Митова.

„Целта ни е да стигнем до победа. Мисля, че всяка една политическа формация се явява с тази цел да победи”, заяви Павела Митова.

Запитана дали ще видим Слави Трифонов като народен представител, тя каза: „Мисля, че все повече ще виждате от Слави Трифонов, а дали ще представлява народа в 51-ия парламент, той самият ще прецени”.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase