В какъв размер са задълженията на столичния градски транспорт

Кметът на София Васил Терзиев обяви, че сметките на „Столичния автотранспорт” са запорирани. Къде се корени проблемът и колко сериозен е той коментира заместник-кметът по финанси и здравеопазване на Столичната община Иван Василев в студиото на „Пресечна точка”.

Терзиев: Сметките на „Столичния автотранспорт“ са блокирани заради задължения

„Сектор „Транспорт” е един от първите, с които господин Васил Терзиев, като кмет на София, започна да се занимава. Беше подписано споразумение със синдикатите за увеличение на заплатите на служителите в градския транспорт. Представихме инвестиционна програма за над 1 млрд. лева за покупка на нови превозни средства. Работим активно, но не бива да забравяме, че повече от десет години този сектор е оставен на произвола”, заяви Василев.

По думите му в момента „Столичният автотранспорт” има повече от 20 млн. лева задължения, а около 8 млн. лева са тези на електротранспорта. „Това е дупка, която расте постоянно”, каза още той.

„От бюджета на Столичната община планираме да предложим на общинските съветници 5 млн. лв. да отидат за покриване на задълженията на „Столичния автотранспорт” и 1 млн. лв. за „Столичен електротранспорт”, посочи заместник-кметът.

Целия разговор вижте във видеото.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase