На място пристигна и Джевдет Чакъров

Протест пред съда в Хасково, където се гледа мярката на кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер. Негови привърженици бяха затворили тази сутрин няколко улици в района на Съдебната палата в града.

Искендер е в ареста заедно със сина си и служител на община Минерални бани.

Джейхан Ибрямов е задържан по разследване за купуване на гласове

На място пристигна и Джевдет Чакъров, който заяви, че от формацията, близка до Доган, ще настояват изборите да бъдат отложени заради многото репресии срещу тях.

„Това, което се случва, е безпрецедентно в страната ни. По време на предизборна кампания и преди нея виждате, че фокусът е активизация на определени органи в страната. Това може да се обобщи с думите – силно изразени репресии. Вижда се действието на завладяната държава”, каза Чакъров.

Запитан за Джейхан Ибрямав, Чакъров каза, че няма информация.

„Вчера се обаждах първо на служебния премиер, след това на министъра на вътрешните работи, след това в президентството, до председателя на НС. Отникъде не получих отговор какви са тези действия? Има ли някаква промяна по отношение на имунитета на г-н Джейхан Ибрямов”, заяви Чакъров.

От формацията се надяват въпросът с отлагането на изборите да бъде повдигнат утре на Консултативния съвет при президента.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase