Окръжният съд в Пловдив назначи повторна съдебнотехническа (видеотехническа) експертиза

"Рангел Бизюрев остава единственият обвиняем за убийството на Димитър Малинов. Установен е като такъв в рамките на досъдебно производство. Показанията на един таен свидетел, който е с тайна самоличност, не са самостоятeлно основание и не дават достатъчно доказателства, за да привлечем друго лице като обвиняем. Присъдата не може да почива само на показанията на такъв свидетел." Това каза Бойка Лулчева, наблюдаващия прокурор по делото "Цалапица".

Таен свидетел за убийството в Цалапица: Основният заподозрян не е нанесъл фаталния удар

Окръжният съд в Пловдив назначи повторна съдебнотехническа (видеотехническа) експертиза, изготвена от вещо лице към Националния институт по криминалистика в София. Тя бе поискана от адвокат Антоанета Николова, адвокат на майката на жертвата и частен обвинител Атанаска Бакалова. Експертизата цели, чрез използването на специален софтуер, да бъдат "изчистени" и да станат по-ясно различими образи, силуети, както и марка, регистрационен номер на колата, водач от зачислените по делото видеоматериали от дискове и флашка за времето от 23:00 часа на 20 юли 2023 г. до 3:00 часа на 21 юли 2023 г.

Съдебното заседание днес премина с разпити на вещи лица и приемане на назначените по делото съдебномедицински, психологична и съдебнотехническа експертиза.

В четвъртък майката на Димитър Малинов Атанаска Бакалова съобщи, че тайният свидетел по делото е разкрил кой е нанесъл ударите по лицето на сина ѝ - това е бил единият от близнаците Динкови - Борислав. Днес пък Рангел Бизюрев отрече Борислав Динков да е нанасял удари по тялото на Димитър Малинов.

Редактор: Цветина Петкова
Източник: "Фокус"