Тази неделя отиваме в малка селска ферма

Тази неделя отиваме в малка селска ферма, която мъж от дупнишкия край сам е изградил, за да произвежда пъдпъдъчи яйца. Яйцето от пъдпъдък, освен с това, че се бели трудно заради здравата си ципа, е популярно и с отличните си качества заради които много хора обичат да го консумират.

Полезни ли са веганските яйца

Стопанството на Атанас Бельов е много скромно. В село Баланово в двора на къщата си мъжът е построил колиба, в която гледа своите пъдпъдъци. За всички 110 пъдпъдъци Бельов разказва, че се грижи бързо и леко. Единственото, за което винаги и внимателно трябва да следи е да не ги остави гладни, защото тогава те стават агресивни и се самоунищожават. На ден мъжът събира по 60-70 яйца. Пъдпъдъците снасят без значение от сезона.

„Едно яйце е около 20 стотинки тука За 12 – 2.50 лв.”, пояснява мъжът.

Носи ли достатъчни приходи семейният му бизнес - гледайте във видеото.