В петък мъжът е трябвало да отпразнува своя 28-ми рожден ден

Само по NOVA говори майката на загиналия при фаталния инцидент край Ботевград парашутист. Високо в небето е мястото, където Михаил Стойчев се чувствал най-щастлив. В петък трябвало да отпразнува 28-я си рожден ден. „Мустакатко. Седи отгоре и ни се смее в момента. Както казва баща му: „Такъв шамар ни удари, че не знаем на кой свят сме”. Ние тук страдаме за него, скърбим, защото ще ни липсва. Да му кажа: „Мише, Мишленце”, да го гушна. Това вече няма как да се случи, ще остане само един спомен”, споделя Деница Велева, майка на Михаил.

Жената разбира от новините, че се е случил инцидент с парашутист. „Когато разбрах, шофирах. Нормално е всяка майка, която знае за страстта на детето си, да му се обади. Звъннах, но не ми вдигна", разказа Деница.

„Мишо беше най-слънчевото дете, което съм виждала. Невероятен човек. Всеки, който е докоснал по някакъв начин, го е променил към по-добро. Той и малкият ми син са моите най-големи учители за това как трябва да бъде живян този живот. Не да се борим, а да правим това, което ни харесва”, каза още тя.

Загинал и тежко ранен при скок с парашут край Ботевград (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Според мен това, за което е мечтал, е да види свят. Посетил е много места, много острови, запознал се е с много интересни хора. Пътувал е в Америка", добави майката на Михаил.

Най-голямата му страст била да се рее в небето. Ходил е на обучения по свободно падане в чужбина. Майка му дори спряла да брои колко скока е направил. „Бяха над 350. Той искаше да се усъвършенства, харесваше му”, допълни тя. 

Собственикът на балона, от който са скочили парашутистите край Ботевград - с пет присъди

Ръка за ръка във въздуха в последните две години е с един от най-близките си приятели - Стоян Димков. Винаги заедно, освен във фаталния момент.

„Първото нещо, което си казваш като видиш Мишо, е колко е усмихнат, с топъл и позитивен поглед, скрит зад един засукан мустак. Аз не съм го виждал сърдит, намусен, разстроен", каза приятелят на Михаил.

След инцидента в сряда властите повдигнаха обвинение срещу собственика на балона, от който беше извършен фаталния скок. Балонът не е имал лиценз. Въпреки това Деница казва, че нищо няма да върне детето ѝ.

Повече гледайте във видеото