В нощта срещу сряда бяха отмъкнати около 2 млн. лева

Има задържани за обира на централната поща в Хасково. Това съобщи главният секретар на МВР Георги Костов. В нощта срещу сряда оттам бяха откраднати близо 2 милиона лева.

По темата

Охранителят Павел Севов пък ще бъде тестван с детектор на лъжата. Така ще бъде проверена версията му, че нападателите са го вързали, преди да атакуват трите метални каси. „Изяснява се косвена съпричастност на хора, които имат отношение към съхранението на откраднатите пари”, коментира пред Нова главният секретар на МВР Георги Костов.

Припомняме, че престъплението беше извършено в нощта срещу сряда. Веднага след като успели да проникнат в сградата, крадците обезвредили единствения пазач. Той бил вързан и с маска на очите. През това време обирджиите успели да прекъснат електричеството, да демонтират камерите и да разбият касите.

За охраната на Централната поща в Хасково отговарят няколко частни фирми, а за лошата организация по съхранението на огромните суми пари вече е имало сигнали от районния полицейски инспектор. Откраднатите пари са били застраховани и престъплението няма да струва нищо на българския данъкоплатец, категорични са от "Български пощи".

Репортер: Димитър Иванов

А какво мисли за охраната на парите в пощенските клонове депутатът от ГЕРБ и експерт по охрана Маноил Манев – гледайте във видеото!