Фрапиращата агресия беше разпространена от нападателките в интернет

Фрапираща агресия сред деца. Вчера в социалните мрежи се появи клип, който показва, как три момичета тормозят физически и психически своя приятелка.

Фрапиращата сцена се разиграва във Враца. Две момичета нападат своя приятелка, трета снима. Причината за агресията, според жертвата, са наркотици.

„Всякакви взимат. И хапчета, и амфетамини, и трева, и екстази, всичко”, разказва 15-годишната Никол, която стана жертва на насилието.

По темата

Бащата на момичето, което във видеото проявява най-голяма агресия, признава, че дъщеря му често е привиквана от органите на реда.

„Това е модела на подражание. Вие забелязвате девойка, която рита като кикбоксьор”, коментира детският психолог Младен Владимиров.

„Не съм гледал, защото си имам достатъчно работа и не се занимавам с клипове и телевизии”, заявява бащата Мирослав Миронов. „Не е агресивна. И не се притеснявам -  полицаите се занимават с глупости”.

„Има родители, които чуват децата си, а не ги гледат. Два различни глагола използваме: Чуваме прасе на двора, обаче гледаме дете. Детето не е видяло адекватна реакция, то е водено в полицията, говорят с него психолози и до там. Бащата го няма, майката я няма, кой се грижи за това дете всъщност”, коментира психологът Младен Владимиров.

Бащата на другото агресивно момиче от клипа обеща да вземе мерки.

Трите нападателки и момчето, което ги е откарало на мястото на инцидента, останаха в ареста 24 часа с обвинение за хулигански прояви.