Апелативният съд постанови тя да остане в ареста

Анита Мейзер остава зад решетките. Апелативният съд във Варна отхвърли искането на бившата Мисис България да бъде пусната под домашен арест.

Тя е обвинена в убийство по непредпазливост на съпруга ѝ Николай Димов и за предлагане на подкуп на длъжностно лице. Този път адвокатите предоставиха на съда американския паспорт на Мейзер, а тя за пръв път проговори пред медиите. 

По темата

Анита Мейзер беше доведена в съда с белезници. Преди заседанието тя сама пожела да коментира случващото се с нея.

„Ако всичко трябва да протича по нормален законов ред, всичко ще бъде нормално. Обаче има силно въздействие на сестра му, която е общински съветник и тя е с такива сериозни връзки в България, че ме мачка по възможно най-долния начин. Съболезнования към нея, към семейството ѝ, но аз съм невинна и искам да го докажа и искам да умра достойно”, заяви Анита Мейзер.

Сестрата на убития – Милена Димова и техни близки гневно отказаха коментар.

Пред съдията Анита заяви, че няма намерение да се укрива. Не стана ясно обаче къде е бил намерен американския ѝ паспорт, донесен от нейните адвокати.

„Един документ може да бъде държан в сейф, може да бъде държан в роднини, може да бъде държан на много места, това не е незаконно. Значи тези, които са претърсвали не са го направили както трябва, това може би също е вариант”, коментира Олег Атанасов, адвокат на Мейзер.

При възстановка в дома ѝ, миската показала какво се случило във фаталната нощ срещу 14 август. Нейната версия е, че стегнала две свински опашки на врата на мъжа си по негово желание с цел той да ги скъса, готвейки се за силова демонстрация.

„Според мен се потвърдиха нейните обяснения така, както тя ги разказа, възпроизведе ги едно към едно, присъстваха вещите лица, които ще извършват съдебно-медицинската експертиза”, коментира адвокат Атанасов.

Съдът остави  52-годишната Мейзер в ареста, а близките на Николай носеха негова снимка, защото днес трябвало да празнува рожден ден. 

 

Репортер: Искра Урумова