Оказва се, че това е често срещан проблем заради пропуски в системата

Да ти вземат книжката на пътя за неплатена глоба, въпреки че си я платил. За пореден път в „Здравей, България” бе получен сигнал за такъв абсурд, който се случва заради някакъв пропуск в системата на КАТ.

По темата

Емил Попов е собственик на счетоводна къща в София. Често пътува за срещи с клиенти в цялата страна. Преди няколко дни тръгва към Плевен и е спрян от пътни полицаи за рутинна проверка.

„Взимат ми документи да ги проверят в служебния автомобил и казват, че всичко е наред, но имам неплатени глоби от 2015 година. Казах им, че това е невъзможно, защото имам фиш, който съм платил на следващия ден. Започна спор”, разказва Емил.

С два клика в интернет колегите му в офиса в София намират справка от НАП, че той не дължи никакви суми на държавата. Емил стига и до началника на КАТ-Плевен, за да му покаже разписка за платен фиш. Така от КАТ са принудени да признаят, че тяхната система не го е отчела, защото той твърде бързо е платил глобата си.

Оказва се, че това е често срещан проблем заради пропуски в системата на КАТ. Оттам обещаха, че скоро тези проблеми в системата ще бъдат отстранени. След няколко месеца освен камерите в колите на пътните полицаи, те ще имат и принтери.

Ако и вие станете жертва на подобен абсурд, изпращайте ни сигнали в "Моята новина"