"Не съм част от задкулисие и никога не съм бил", заяви държавният глава

Президентът Росен Плевнелиев с контраатака срещу премиера Бойко Борисов. Държавният глава отговори на думите на Борисов, че той, заедно с други министри от първия кабинет на

По темата

ГЕРБ, са били предложени от Кръга "Капитал" и Иво Прокопиев. Тези твърдения премиерът изрази вчера в студиото на "Здравей, България".

Росен Плевнелиев се обърна директно към Борисов и заподозря, че "се прави опит, точно в сърцето на президентската кампания, отново гражданите да не чуят важното, отново да се замеряме кой, кого и защо." 

"Не мога да се съглася по никакъв начин с подобни внушения. Не съм част от това задкулисие и никога не съм бил. Добре е министър-предсeдателят на България да си припомни, че през 2008-а година аз бях за инвеститор на годината в България, че аз бях един от топ мениджърите в България", заяви държавният глава. 

"За мен посланието на министър-председателя няма по-скоро тази персонална насоченост. Всяко негово интервю е предпоследно, в следващото може би ще чуем нещо по-различно", допълни той. 

„Наблюдавам внимателно предизборния дебат и не съм оптимист. Апелирам политическите лидери да използват оставащите дни, за да проведат качествен дебат по проблемите на България, на Европа и на света и по техните решения. Ако продължават да се замерват с „каки и батковци“, това не е честно към българския народ“, заяви президентът Росен Плевнелиев.

„Не съм съгласен българската правосъдна система да бъде сведена до разговор между „две каки“. По същия начин не приемам начинът, по който се сформират правителствата в България, да бъде сведен до „двама батковци, които си говорят“. Ако това е така, значи задкулисието в България тотално е победило", добави президентът.