Кинодейците са изпратили отворено писмо до премиера Борисов...

Протестиращите организации от филмовата индустрия с огромна тревога заявяваме, че изминаха три безрезултатни месеца от първото излизане на кинематографистите на улицата, пише в Отворено писмо до премиера Борисов.
 
То беше прочетено днес на специалната пресконференция в рамките на София Филм Фест "Проблемите на българското кино: Законът за филмовата индустрия - гарант за успешното развитие на българското кино".
 
"Това подкопава доверието ни в политическата воля на ръководеното от Вас правителство да реши трайно огромните проблеми на българското кино", пише в Отвореното писмо на кинодейците.
 
Те заявяват, че "Демонстративното погазване на всички постигнати споразумения ще ни принуди да възобновим протестните си действия, както в България, така и пред европейските институции".
 
Писмото е подписано от Асоциация на българските оператори - Иван Тонев, председател; Асоциация на независимите продуценти - Димитър Митовски; Асоциация на филмовите продуценти - Галина Тонева, председател; Българска асоциация на кинорежисьорите - Радослав Спасов, председател; Обсерватория по икономика на културата - Диана Андреева, директор; Сдружение "Български филмов звук" - Александър Бъчваров, председател; Съюз на българските Филмови дейци - Георги Стоянов, председател; Фондация "Арт фест" – Стефан Китанов. /БГНЕС