Въпреки че хората са събрали цяла папка с жалби, до момента резултат няма, а изгубеното време в институциите е само малка част от проблемите...

Оказва се, че проблемът с дупките и неасфалтираните улици в София е сложна задача за общината.


Граждани сигнализираха в редакцията на \"Здравей, България\", че улицата, на която живеят, е в окаяно състояние години наред.


Екип на предаването се увери, че наистина придвижването по улица \"Гоце Делчев\" в квартал \"Люлин 8\" е истинско предизвикателство.

 

Огромни дупки, изкъртени брони на автомобили и трудно придвижващи се хора – това е обичайната гледка на люлинската улица. И така вече 13 години.

 

Въпреки че хората са събрали цяла папка с жалби, до момента резултат няма. Изгубеното време в институциите е само малка част от проблемите, с които ежедневно се сблъскват жителите на улица \"Гоце Делчев\".


Огромните дупки и липсата на асфалт почти ежедневно водят шофьорите на автомобили до близкия автосервиз. Освен шофьорите и възрастните хора, младите майки също са подложени на изпитание. Понякога разходката пред блока им струва една детска количка.


Безспорно обаче най-тежко е положението, когато завали. Неволята обаче е научила жителите на улица \"Гоце Делчев\" да се справят с калта.


Всички надежди на хората от улицата обаче рухват, когато получават последния отговор от общината. След него жителите започват да се съмняват, че въобще някой чете жалбите им.


Търпението на живущите на улицата се е изчерпало отдавна. Все пак те успяха да получат обещанието на Столична община, че улицата им ще бъде оправена до два месеца.