Семейство Колеви гостува на Мартин Карбовски, за да сподели, че е на предела както във финансов, така и в психологически аспект. Хората смятат, че няма как да оцелеят...

Съгласен ли е финансовият министър Симеон Дянков да му преотстъпя нашите месечни доходи – за 4-членно семейство с парично обезщетение, което вече не получаваме, са около 200 лева. Това попитаха в \"Карбовски: Директно\" семейство Колеви.


Мъжът и жената са заедно от 12 години. Имат малко дете и по-голямо – на 10 години. И двамата няма работа. Мъжът е работил преди и са се справяли тогава. По –дкъсно обаче е изтеглил кредит, защото са искали да си оправят къщата и да създадат нормални условия за децата си.


Когато дойде правителството на ГЕРБ, очаквах чудо – нещата да тръгнат в по-добра посока, но дойде беда. Останах без работа и по този начин затънах дотам, че ние нямаме шанс – нито финансов, нито психически. Това е дъното. Ако ме чуе някой – финансовият или социалният министър, нека да помогнат по някакъв начин, каза Колев.


Според него, ако наистина си размени доходите си с тези на Симеон Дянков, семейството ще изкара някакси известно време – с министерска заплата ще живеем три месеца, твърди той.


При нашето положение няма как, нямаме начин да оцелеем, смята семейството.

 

Разговора с Колеви гледайте на Nova Play.