Мястото на престъплението е бул. \"Евлоги Георгиев\" 14. Първоначално на тел. 112 е съобщено за нападението в помещенията на обществения трезор. Екипи на СДВР се отправили към адреса, където установили, че трезорът е атакуван. Районът веднага е заграден, пристигнала е група за оглед...

 

Дързък обир в центъра на София. Двама мъже с голи ръце обраха обществен трезор, като пребиха двамата охранители. 


Обирджиите са влезли в трезора като клиенти. След като били допуснати от охранителите до клетките, те им нанесли побой...


Към два часа през нощта двама мъже позвънили на вратата на денонощния трезор и казали на охраната, че искат да депозират ценности. Посрещнал ги е един пазач. Вътре те нападнали първо него, пребили  го, а после са слезли в подземието и са нападнали втория охранител. Крадците вързали пазачите и взели всичко, което поискали необезпокоявано. Все още не е изяснено дали към двамата се присъединили още обирджии. По първоначална информация действали избирателно – търсели конкретни пари, книжа и ценности. Сигналът до полицията е подаден към 6 часа, а обирът е извършен четири часа по-рано.  


При обира бандитите са откраднали и компютрите със записите от охранителните камери, уточни шефът на столичната полиция Валери Йорданов. Засега още не е установено и какво е откраднато. Десетки клиенти на трезора очакват от сутринта да разберат какво липсва.


Появиха се и клиенти, които твърдят, че много хора не могат да теглят суми от трезора през последната година. Собственикът му, който се казва Борислав Ралчев, не се появи пред медиите. Чуха се и твърдения, че фирмата му фалирала и приемал суми на съхранение единствено срещу запис на заповед. 


По думите на някои от присъстващите собственици на ценности клиенти на този трезор от 90 години до днес са бивши министри, някогашни чейнчаджии, стари и нови крупни бизнесмени. Клиентите на трезори не са задължени да заявят официално какво дават. В такива случаи при инцидент като този е трудно да докажат изчезналите си суми и вещи, за да изискват обезщетения за тях.


Единият охранител на трезора - 56-годишният В. Б. - е приет в Клиниката по неврохирургия на \"Пирогов\". Той е с мозъчно сътресение и множество контузии по лицето и главата, но няма опасност за живота му.