От Министерството на транспорта съобщиха, че мотивите за подадената оставка са лични, но не уточниха подробности. Все още във ведомството няма информация дали тя е приета и заради това не е ясно кой ще го замества до избор на нов министър...

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков е подал оставка на заседанието на Министерски съвет.

 

Това е съобщил на днешното заседание на правителството премиерът Бойко Борисов.

 

От Министерството на транспорта съобщиха, че мотивите за подадената оставка са лични, но не уточниха подробности. Все още във ведомството няма информация дали тя е приета и заради това не е ясно кой ще го замества до избор на нов министър.

 

Преди да заеме министерския пост, Цветков отговаряше за транспорта в Столичната община, когато Бойко Борисов бе кмет на София. Александър Цветков бе министър на транспорта от края на юли 2009 година.

 

Това е петият министър от кабинета на Бойко Борисов, който подава оставка след Йорданка Фандъкова, Румяна Желева, Божидар Нанев и Анна-Мария Борисова.

 

В същото време оставки подадоха и шестима зам.-министри - засега потвърдена е само тази на Марий Косев, зам.- министър на икономиката. Той е сменен с депутата от ГЕРБ Деян Добрев.