Парламентът трябва да гласува оставката на министъра на транспорта Александър Цветков...

Парламентът трябва да гласува оставката на министъра на транспорта Александър Цветков.

 

След вчерашния ден на рокади, се очаква да станат ясни и точните мотиви, с които МВР махна цялото ръководство на КАТ-София. Както и евентуално кой ще заеме освободените постове в пътната полиция.

 

От вътрешното министерство съобщиха, че шестима души от ръководството на столичната пътна полиция губят постовете си с обяснението, че са в пенсионна възраст.

 

Сред тях са шефът на КАТ Ваньо Стоевски, заместникът му Тенчо Тенев, шефът на отдел „Видеонаблюдение\" Любка Маринова и Чавдар Авджиев. Неофициално се твърди, че стъпката се предприема с цел да се промени климата в КАТ.

 

За \"Календар\" Ваньо Стоевски още вчера обясни, че не знае с какви мотиви губи работата си. Той коментира неочакваното излизане в пенсия с думите: \"Явно на някого не му харесва как работя\".

 

В рамките на деня още няколко човека загубиха постовете си - с един от заместниците си в Министерството на икономиката и енергетиката рокадите са на ниво заместник-министър. Нова работа ще си търсят и досегашните шефове на патентното ведомство и на комисията по акредитация.