Хората, които живеят в зоната, се чувстват дискриминирани, защото на практика остават без място, където да спират колите си. В Силистра дори се готвят за протести...

Въвеждането на \"синя зона\" предизвиква недоволство както в големите, така и в малките градове.

 

Хората, които живеят в зоната, се чувстват дискриминирани, защото на практика остават без място, където да спират колите си. В Силистра дори се готвят за протести.

 

Превръщането на улиците в \"синя зона\" създава големи проблеми и в големите, и в малките градове. В Силистра, след централната част на града, в място за платено паркиране предстои да бъде превърната и тази малка, но изключително натоварена улица.

 

Любен Кръстев живее там повече от 40 години. Досега е спирал колата пред дома си, тъй като наоколо паркинги няма. Занапред обаче и той, и съседите му ще трябва да плащат по лев на час.

 

Хората в Силистра смятат, че не са равнопоставени с останалите граждани и най-вече с общинските съветници, за чиито автомобили правилата в „синята зона\" не важат.

 

Хората се заканват, че ако улицата им не бъде извадена от платените зони за паркиране, ще започнат гражданско неподчинение.