Бойко Борисов допълни, че минималната работна заплата ще стане 270 лева и че ще има гарантирано увеличение на вдовишките и най-ниските пенсии. Той помоли за още малко търпение и обеща, че максимум до 5 дни ще бъде кои пенсии ще бъдат увеличени и с колко.

Още с първия ден, когато дойдохме на власт, започнахме да плащаме високите пенсии. Тройната коалиция не ги е плащала. В момента ние говорим за второто увеличение на пенсиите за тези две години. Това заяви Бойко Борисов за \"Здравей, България\".

Той допълни, че минималната работна заплата ще стане 270 лева и че ще има гарантирано увеличение на вдовишките и най-ниските пенсии. Бойко Борисов помоли за още малко търпение и обеща, че максимум до 5 дни ще бъде кои пенсии ще бъдат увеличени и с колко.

Премиерът заяви, че държавата е била спасена от кризата и допълни, че ако ГЕРБ не бяха поели властта преди 2 години, България в момента щяла да е в абсолютно същата ситуация като Гърция.

Относно информацията в медиите, че шефът на приходната агенция – Красимир Стефанов, е пред смяна, Бойко Борисов отговори така – \"Недейте да четете вестници, а ме питайте мен. Гарантирам, че следващите месеци Красимир Стефанов nяма да бъде сменен\".

Относно вчерашното гласуване в НС и отхвърлянето на кандидатурата на Волен Сидеров за председател на антикорпуционната комисия премиерът заяви: \"Ако ние вчера бяхме гласували в негова подкрепа, на кой щях да обясня, че не толерираме тяхното поведение пред джамията. Щом това е цената, ще платим и нея. Ще държим държавата стабилно, докато народът има доверие. Аз разчитам за здравия разум на господин Сидеров и когато се освободи от емоциите, ще разбере, че просто ние не сме имали никакъв друг начин да постъпим вчера.\"

Аз съм спокоен, че каквото е трябвало за две години сме го направили. Юли месец пускаме спортната зала, април месец догодина – метрото на София, юни месец догодина – магистрала \"Тракия\". Всяка година ще им давам по една магистрала, виждате и това, което правим в инфраструктурата.

Още подробности относно вота на недоверие към правителството и други актуални теми – във видеото.