България може да тръгне напред, ако има президент, който безусловен, първокласен и широкоскроен интелектуалец с голям професионален и обществен кредит и с много широка, но и много позитивна известност, заяви проф. Вучков и се обоснова с това, че вече 20 години премиерите и президентите на България са \"прости хора\", \"полуителигентни\", \"ограничени\" или \"еднопосочни\" хора, които са разкъсали България между крайности, недомислия и случайни решения.

Георги Първанов има амбицията да стане премиер и ще се бори за това с всички сили. Има малки шансове, но все пак има такива. Той ще катурне Сергей Станишев. Това прогнозира проф. Юлиан Вучков и допълни, че още преди 2 години е заявил пред камерите на НОВА телевизия, че българите няма да се отърват лесно от властовите ламтежи на Първанов.

България може да тръгне напред, ако има президент, който безусловен, първокласен и широкоскроен интелектуалец с голям професионален и обществен кредит и с много широка, но и много позитивна известност, заяви проф. Вучков и се обоснова с това, че вече 20 години премиерите и президентите на България са \"прости хора\",  \"полуителигентни\", \"ограничени\" или \"еднопосочни\" хора, които са разкъсали България между крайности, недомислия и случайни решения.

Като необходими качества за бъдещия президент проф. Юлиан Вучков посочи прагматичното и стратегическо мислене, усет за актуалното, но и за философията на живота, както и широка политическа, политическа, икономическа, правна и духовна култура. Той допълни, че президентът трябва да бъде безпартиен и да не е участвал във властта, за да не е набъркан в злоупотреби с властта, защото това би му попречило да контролира партиите.

Гостът в \"Рулетка\" заяви, че може да изреди поне 3 имена на хора, които имат повече качества от всички досегашни президенти на България.

Според проф. Вучков, Меглена Кунева има нулеви шансове на предстоящите президентски избори и допълни, че тя е \"тикана напред\" и това изобщо не е случайно. Той допълни, че крайната цел е да отмъкне от гласовете на ГЕРБ, което ще направи победата им по-трудна.

Разбира се, че Първанов стои зад Кунева. Кандидатурата е на БСП активно и на НДСВ, както и на други политически сили, които са по-неутрални. Това заяви още Юлиан Вучков.

Той посочи Бойко Борисов, Йорданка Фандъкова и Росен Плевнелиев като онези кандидати от ГЕРБ, които имат шанс на предстоящите президентски избори.

Какво заяви още проф. Юлиан Вучков за президентската кандидатура на Меглена Кунева, вижте във видеото.