Откровено интервю с премиера Бойко Борисов за разочарованието във властта и личния живот, както и за работата му с Тодор Живков...

Голяма работа, че пада рейтингът, аз разчитам на инстинкта на народа. Живеем лошо, защото българите 20 години си избираха БСП, ДПС, Костов и сами си донесоха всичко това, заяви Бойко Борисов в интервюто си \"По пантофи\" с Валерия Велева.

На нашата партия и на мен самия, народът не прощава. Виждате колко е критичен, когато грешим. Любовта и омразата вървят заедно. Нямам право да греша. БСП какво ли не са правили за тези 13 години партия, обаче това не ги кара да се срамуват от нищо. Това заяви Бойко Борисов пред Валерия Велева.

Бойко Борисов не може да каже, че съжалява, че влязъл в политиката, тъй като ГЕРБ са направили много добри неща, които е нямало да се случат без тях или са щели да се случат след 20 години.

Той потвърди, че все още смята, че \"политиката е онова лошо нещо, увито в целофан\".

Личния ми живот е почти целия в грешки, но никога не го споделям, призна Бойко Борисов. \"Личният живот вече не ме интересува. Толкова съм амбициран да извадим държавата от кризата, което вече се вижда. Това, което съм го обещал, вече се вижда -  първата магистрала е готова, \"Тракия\" ще отиде на асфалт, догодина ще я има, 30 юли - Спортната зала, по-догодина \"Марица\", догодина април – метрото на София с десетки хиляди подземни паркинги и гаражи. Това сте го мечтали, това са ви лъгали и никой не го е направил. Само това да ви направя – не ми трябва друго\", заключи премиерът.

Той призна, че е плакал два пъти в живота си – когато е починала майка му и когато е напуснал МВР. \"Ако царят не ме беше оставил в ръцете на Румен Петков тогава, аз още щях да съм главен секретар. Аз не исках и министър, исках да си остана главен секретар\", допълни Борисов.

На въпроса на Валерия Велева дали това е било предателство спрямо него от страна на царя, Бойко Борисов потвърди, но допълни, че това не може да повлияе на оценката, която би му поставил. \"Идването на царя беше много добро за България. Той е възможно най-добрият президент за България. В ЕС ни вкара той с неговия авторитет и познанство с всички важни хора. За съжаление, това, че не напусна Тройната коалиция, му изигра толкова лоша шега\", заяви още Бойко Борисов.

Какво разказа Бойко Борисов за работата си с Тодор Живков и за отношението си с царя, как е спечелил доверието им, сънува ли магистрали и какво още иска да направи – вижте във видеото.