За първа годна в сезона на отпуските детските градини в Бургас ще предлагат почасова грижа за децата на сезонни работници по Черноморието и на туристи...

За първа годна в сезона на отпуските детските градини в Бургас ще предлагат почасова грижа за децата на сезонни работници по Черноморието и на наши и чужди туристи. За тях вече има подготвен специалист с английски език.

 

Семейството на Дияна Дякова е пристигнало да работи в Крайморие за сезона. Гошко е на 4 години и за него няма кой да се грижи. Намерили решението в детската градина.

 

Така няма нужда младите семейства с малки деца да се лишат от удоволствието - почивка на море.

 

Единственото, което трябва да направите, ако решите да оставите децата си под грижата на специалисти е да подадете документи в Общински детски комплекс. Посочете в кой район желаят детето им да посещава градина.

 

От услугата да използват сборните групи в бургаските детски градини могат да се възползват не само семейства дошли да работят сезонно по Черноморието, но и родители, които са дошли на почивка.

 

И още едно улеснение - за първа година родители могат да оставят наследниците си при специалист само за няколко часа.

 

От общинската администрация за помислили и за децата на чужди граждани. За англоговорящите е осигурен преподавател, ако има заявки за деца владеещи друг език.

 

Ако сте решили вече да ползвате услугата предварително, направете изследвания на детето си, за да не чакате пред лекарски кабинети вместо да лежите на плажа.