\"Синята коалиция\" и \"Атака\" напуснаха залата, така както обещаха, а Борисов отново не бе в залата...

За пореден път правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов оцеля след вота на недоверие.

 

196 депутата присъстваха в залата, от които 70 гласуваха \"за\" това кабинетът да подаде оставка, \"против\" бяха депутатите на ГЕРБ и 9 независими – общо 124, а двама се въздържаха.

 

\"Синята коалиция\" и \"Атака\" напуснаха залата, така както обещаха, а премиерът Бойко Борисов предпочете да не присъства в парламента. По-рано днес той обясни защо няма да присъства.

 

\"Ние от първия ден почнахме да плащаме високите пенсии, от първия ден в който дойдохме на власт, как не ги е срам. Влязохме с повече от 1 милиард пасив още от първия ден на правителството. Просто не са ми приятни да ги гледам, затова няма да отида да им го кажа в парламента\", заяви Борисов.

 

В началото на парламентарния контрол страстите нажежи вицепремиерът Симеон Дянков, който избра да подари на лидерите на опозицията част от парченцата от националния трикольор, който днес бе разрязан по време на откриването на Музея на модерното изкуство. Именно с този жест предизвика техния гняв.

 

\"Опозицията и в сънищата си не си е представяла, че в България може да се открие такъв музей. Сега това е реалност\", заяви от трибуната Дянков.

 

\"Разбира се, че музеите са необходими, но когато един човек си ляга гладен и не е сигурен за утрешния ден, той трудно би отишъл да се радва на постиженията на българското и световно изкуство\", заяви в защита Депутатът от ДПС Юнал Лютфи.