Силен вятър и рязък спад на температурите на много места в страната...

Силен вятър и рязък спад на температурите на много места в страната, след вчерашните почти рекордни жеги. В 18 области в цяла България отново е обявен код жълто, но този път - не заради високите градуси, а заради силния вятър.

В някои райони на северна, източна България и Горнотракийската низина, скоростта му достигна до 15 метра в секунда или около 55 километра в час. Така само за една нощ, сезонът буквално се смени – от горещо лято на хладна есен.

София осъмна с температури с 10 градуса по-ниски от вчерашните.

Във Враца часове вилня силна гръмотевична буря, ураганен вятър и пороен дъжд. В града, вятърът дойде с бонус – повалено дърво на околовръстния път и прекършени клони в центъра.
 
Врачанското село Згориград беше сполетяно от градушка, а две села от община Роман останаха без ток за часове.

И на пловдивчани им се наложи да извадят чадърите. Нещо повече - бурята изненада неприятно публиката на авиошоуто „Буревестници\", което се провеждаше на базата в Граф Игнатиево. Силният вятър и дъждът станаха причина шоуто да бъде прекратено на 20-тата минута и хората, които го наблюдаваха, бързо се разотидоха.

След  хладната и дъждовна събота, можем поне да се надяваме на хубава неделя, тъй като синоптиците обещават утре вятърът да утихне.