Режисьорът на лентата Валери Йорданов и двама млади актьори \"по кецове\" в \"Здравей, България\"...

1500 аплодираха в Москва световната премиера на новия български филм \"Кецове\". Романтичният екшън се състезава с още 16 творби на 33-ия филмов фестивал в руската столица.

 

Част от екипа на филма долетя директно от фестивала и кацна \"по кецове\" в студиото на \"Здравей, България\".

 

Режисьорският дебют е за актьора Валери Йорданов и Иван Владимиров, а някои от главните актьори в лентата са Филип Аврамов, Иво Аръков и Ина Николова, която твърди, че играе себе си. Останалите от класния актьорски екип са Иван Бърнев, Васил Драганов, Яна Титова, Мариан Вълев, Тигран Торосян.

 

\"Реакциите на всички в Москва бяха много по-големи от очакванията ни\", сподели Валери Йорданов.

 

\"Никой не можа да определи жанра на филма. Може да се нарече трагикомичен екшън, за мен е философски екшън. Всеки може да го разбира както си иска\", каза още той.

 

Историята разказва за шестима младежи, които търсят любов и приятелство сред дивата природа. В началото на лятото те решават да избягат от баналното си всекидневие, свързано със семейството, любовта, парите и амбициите. Искат да се махнат от агресията на асфалтовата джунгла. А спасението е девствен морски бряг, където намират временен рай и жадуваната свобода.

 

От беззащитни и разочаровани личности героите се превръщат в сплотено общество, което оцелява благодарение на взаимната духовна подкрепа. Но скоро и този див бряг ще бъде застроен с хотели.

 

Валери Йорданов създава своята история по действителен случай с негови приятели. Филмът ще бъде по кината края на септември.