Кунева обеща, че ако бъде избрана за държавен глава, няма да промени начина, по който говори...

Предизборните обещания на ГЕРБ не бяха изпълнени, заяви кандидатът за президент Меглена Кунева, която заедно с представители на Инициативния комитет в нейна подкрепа представи във Варна оценката си за двугодишното управление на кабинета, съобщиха от пресофиса й.

\"Има един-единствен критерий за успеха на едно управление: живеем ли по-добре от преди. Моят отговор е, че не живеем\", заяви Кунева. По думите й това не се дължи само на световната икономическа криза и на предишното управление. \"Дължи се най-вече на сегашното управление\", подчерта тя и допълни, че подкрепата за кабинета ерозира.

Като един от най-големите проблеми тя посочи непредвидимостта на икономическите политики на кабинета и постоянно променящите се обещания, които водят до оттеглянето на български и чуждестранни инвестиции от страната.


\"Това е катастрофа за икономиката ни\", посочи тя и цитира данни, че от 9 млрд. лева инвестиции през 2009 г. в момента те са на минус 62.5 млн. евро.



Като негатив на управлението Кунева посочи и злоупотребата с власт, множеството лобистки текстове и скандалните разкрития за търговия с влияние.



Кунева обеща, че ако бъде избрана за държавен глава, няма да промени начина, по който говори. \"Ще продължавам да говоря истината\", каза тя и посочи, че честната критика помага за решаването на дефицитите.


Тя заяви, че не се притеснява от лични нападки, защото в личната й и обществена биография няма нищо, което да поставя под съмнение авторитета й, дори и само като кандидат-президент. \"Не ходя в съмнителни спортни зали, не съм купувала апартаменти, не съм участвала в приватизация\", заяви тя. Меглена Кунева изрази притеснения от заключенията на Венецианската комисия и посочи, че проблем за демократичното провеждане на изборите остават фантомите в избирателните списъци. /БГНЕС