\"Лукойл Нефтохим\" и терминалът за обслужване на танкери \"База Росенец\" ще възобновят работата си...

Рафинерията \"Лукойл Нефтохим\" и терминалът за обслужване на танкери \"База Росенец\" ще възобновят работата си като лицензирани складове. Откога и докога, при положение че нямат задължителните измервателни уреди на входовете и изходите, тепърва ще се уточнява.


С пренасянето на казуса на юридическия фронт, от вчера вече е ясно: Софийският административен съд спря предварителното изпълнение на решението на \"Митниците\" да прекратят действието на лиценза на нефтения гигант.


Излезе и че въпреки забавянето на задължителните измервателни уреди на входа и изхода, докато се води лицензиран складодържател, за \"Лукойл\" бил приложим режимът на отложено плащане на акциз.


Отговорът на митниците - скъпоструващото ни упражнение няколко десетки държавни служители да броят какво влиза и какво излиза от складовете, продължава. 


Междувременно, Ваньо Танов повтори, че ще обжалват определението на съда. Законовият срок е 7 дни.


Коментара на премиера Бойко Борисов очаквайте в централната емисия \"Календар\".

 

Кабинетът няма право да допусне кризисно развитие на ситуацията около \"Лукойл\", каза междувременно заместник-председателят на Движението за права и свободи Лютви Местан.

 

Според него, отговорността за тази ситуация е на изпълнителната власт и независимо какви ще бъдат действията оттук нататък, най-важното е тя да бъде овладяна. ДПС внесе 15 хил. подписа за регистрация за участие в местните избори през есента. \"Рано е да се даде цифрово изражение на целите на партията. По-важното е друго – че основната стратегия, на която ДПС отново ще заложи на тези местни избори, е утвърждаване, когато е необходимо преутвърждаване чрез разширяване\", каза Местан.