Намерени и иззети общо 25 000 кутии цигари без бандерол.

Почти 4000 стека контрабандни цигари заловиха полицаи от ОДМВР-Сливен. Задържана е организирана престъпна група, разпространявала цигари без бандерол на територията на Сливен, Твърдица, Нова Загора, Стара Загора, Бургас, Ямбол и София, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Вчера служители на сектор \"Противодействие на икономическата престъпност\", отдел Криминална полиция в ОДМВР - Сливен предприели операция срещу разпространяването на цигари без акцизен бандерол. Задържани са членовете на организирана престъпна група, действала на територията на градовете Сливен, София, Твърдица, Нова Загора, Стара Загора, Бургас и Ямбол.

В хода на акцията, в момент на транспортиране на цигари без бандерол, в индустриалната част на Нова Загора са задържани ръководителят на групата М. М./50г./, осъждан за престъпление по чл. 234 от НК с постановена условна присъда от 9 месеца, и съучастниците му К.П./32 г./ и П.Б./47г./, криминално проявен, осъждан по чл.209 НК, и тримата от Твърдица. Цигарите били натоварени в товарен автомобил \"Мерцедес Спринтер\" със софийска регистрация.

При извършените процесуално-следствени действия, в мерцедеса са намерени и иззети общо 25 000 кутии (500 000 къса) цигари без бандерол. При последвалата оперативна работа криминалистите установили местоположението на склад в Индустриалната зона на Нова Загора, нает от П.Б. В помещението са намерени още 12 660 кутии (253 200 къса) цигари без бандерол. Образувано е досъдебно производство. Тримата ще останат в ареста 24 часа. Работата по изясняване и документиране на цялостната престъпна дейност на групата продължава. /БГНЕС