Новият 12-и минисезон в \"Черешката на тортата\" започва алтернативно...

Новият 12-и минисезон в \"Черешката на тортата\" започва алтернативно – с портокаловото момиче Ваня Щерева. Авторката на \"Образцов дом\" и \"Любовни упражнения\" подготви за гостите си истинска домашна пита, бамя с доматен сос, чушки с чесън, пилешко по специална нейна рецепта и домашно тирамису. Гостите се забавляваха, а Андрей Слабаков демонстрира един неподозиран талант – гледане на карти.

Много от храната остана, твърдият алкохол свърши, а Ваня беше подготвила няколко изненади – показа титлите си за красота, които е печелила, опита се да направи пластична операция на част от гостите и накрая подари на всеки гост по една кукла-ангел, лично направена от нея. И от първата вечер гостите не искаха да си тръгват. Как успя Ваня да ги изгони и изобщо успя ли, ще разберем в понеделник, 22 август.

Вторникът се падна Андрей Слабаков, който домакинства в къщата на тъща му в Бояна. Въпреки че се беше зарекъл, че ще има предимно пиене, той сготви няколко доста калорични неща. Най-лекото беше салата, предястията бяха с много майонеза, яйца и свинско. Както каза Ваня Щерева: \"От Андрей очаквам дори в десерта да има свинско\".

При режисьора пиенето не свърши, много от яденето се изяде, а накрая изненадата беше гостите да напишат част от едно общо стихотворение. Резултатът беше учудващо добър. На вечерята водещият на \"Аз обичам България\" разкри още един свой талант – да пее, а Стенли и Митко Павлов поспориха на тема поп фолк и стойностите на този тип музика.

Стенли посрещна останалите \"черешки\" в сряда на язовир Сопот до Тетевен. Изпълнителят на \"Обсебен\" пазарува истински домашни продукти – домашно мляко, овче сирене и баклава от свой приятели помаци, налови риба за вечерта и украси брега със свещи. Гостите пътуваха към Тетевен без да подозират, че една от изненадите е пътуване с лодка до мястото на вечерята. На трапезата ги чакаше храна колкото за цяла седмица, а те за първа вечер повече ядоха, отколкото пиха...

Мис България Свят 2001 посрещна гостите си в четвъртия ден със екзотично меню. Таня Карабелова приготви салата с рукола, предястие с пъпеш, ананс и прошуто, основното беше сьомга и отделно – пържоли с лук, а за десерт шоколадово фондю.

Красавицата представи пред камерата 3-месечната си дъщеря, която е основното й занимание през последните месеци. На вечерята черешката на тортата инструктор по фън шуй. Гостите разбраха къде им е силната енергия и дали питиетата им са с подходяща енергия за тях.

Митко Павлов, в петък, приготви любимите си люти чушки с много чесън, и два вида пържена риба. Специално заради Стенли, тъй като той е против поп фолка, тв водещият покани за своя изненада ромски певец, който изпълни известни цигански песни. На финала на тази седмица имаше една много оспорвана битка за титлата \"Перфектен домакин\"...