От тази неделя до 15 септември ивицата ще бъде наглеждана единствено обходна двойка спасители...

От утре Централният плаж в Бургас става неохраняем. Това съобщиха от пресслужбата на общината.

 

От тази неделя до 15 септември ивицата ще бъде наглеждана единствено обходна двойка спасители и от инспектори от дирекция \"Управление при кризи, обществен ред и сигурност\".

 

От началото на септември повечето от плажовете по Южното Черноморие вече са с намален състав спасители или на ивиците има поставени табели \"Неохраняема зона\".

 

Досега 10 водни спасители се грижеха за сигурността на плажуващите на Централния бургаски плаж. От утре остават само патрулиращи обходни двойки по дългата 300 метра ивица. Ще бъдат подпомагани от двойка велопатрул на общината.

 

Ако през предстоящите няколко почивни дни има много туристи, от спасителната служба имат готовност да увеличат водните гардове, за да гарантират безопасността на хората.

 

Заради намаления брой туристи на плажната ивица в Сарафово вече има само една обходна двойка спасители. Тя ще остане да патрулира до 10 септември, след което плажната ивица става неохраняема.

 

Тогава се очакват да започнат и проблемите, тъй като времето е все още топло, а голяма част от къпещите се не умеят да плуват. И ако все пак голяма вълна ви залее или повлече навътре не губете самообладание.

 

И още един съвет - не преминавайте зоната ограничена с шамандури дори да сте добър плувец. Освен живота си, рискувате от общината да ви глобят, като санкцията може да стигне 2000 лева.