Един изключително спокоен изборен ден, в който не бяха регистрирани съществени нарушения...

Един изключително спокоен изборен ден, в който не бяха регистрирани съществени нарушения, се наблюдава в Плевен. 30% е избирателната активност в града към 17.00 часа.

 

Малко повече от 24 хиляди са имащите право на глас в общината. Те са разпределени в 168 секции. Вече има приключила секция в Плевен и това е тази, която беше в затвора. 35 затворници, които са имали право на глас са гласували, т.е. там избирателната активност е 100%.

 

По-интересните казуси днес около работата на ОИК в Плевен са два. Единият е, че 8 секции днес започнаха с час по-късно работа заради сгрешени информационни листи с имената на кандидати за кметове, които се поставят пред избирателните секции.

 

Четири фабрично попълнени бюлетини пък срещу имената на двама от кандидатите за кметове спряха гласуването в три секции. За около половин час там бяха проверени абсолютно всички бюлетини и гласуването бе възстановено. Последва решение на ОИК, с което бе разпоредено на всички членове на секционни избирателни комисии да подават разгънати бюлетините, така че да се вижда има ли някъде грешки.