Сценарист е мъж, излежаващ присъда за убийство, оставил зад гърба си шеметна политическа кариера...

Театрална постановка, отразяваща последните избори в България, подготвят лишените от свобода в Белене. Сценарист на пиесата е мъж, излежаващ присъда за убийство, оставил зад гърба си шеметна политическа кариера.

 

Текат последни приготовления зад решетките. Затворниците трескаво преглеждат сценария. Сценарист и режисьор е Сунай Ремзи, който безкомпромисно следи дали всеки спазва отредената му роля.

 

Това е човекът, който през 2003 година жъне победа след победа на политическата сцена у нас и тогава е номиниран за най-млад политик. Завършил политология, а за да стане юрист, го делели само два изпита. Дори специализира психология. Но съдбата се преобръща и няколко години по-късно Сунай Ремзи убива човек. Написал е две книги.

 

В беленския затвор се захваща да режисира пиеси. Така за него и другарите му безкрайно дългото свободно време минава някак по-бързо. И на сцената излизат персонажи от избори 2011 – партии, купувачи на гласове и естествено премиерът Бойко Борисов. Това е първата пиеса, в която участва. Артистичните си заложби открил в затвора.

 

Момчетата разказват, че макар само по телевизията, следят живота в България. Определят го като пародия. Пожелаха на Бойко Борисов да \"управлява с разум и да бъде безпристрастен\".

 

Режисьорът Сунай почти три години лежи в затвора и преосмисля стореното. Още в първата си книга описва драмата така: \"За 5 секунди всичко се изпепели. Останаха само спомените и нищо друго...\"

 

Присъдата му е дълга – цели 20 години. За себе си пожелава да излезе от затвора променен и по-добър.