Колко безценно е да спасяваш детски животи?

 

Ние обслужваме най-тежките заболявания в детската възраст и при възрастни. Това са около 200 деца годишно. До момента сме извършили към 240 трансплантации, от които 70 от трансплантациите са фамилни. Това заяви в \"Здравей, България\" проф. Драган Бобев, директор на Клиника по детска онкохематология \"Царица Йоанна\", която е единствената в България, извършваща трансплантации на костен мозък на деца.

 

Въпреки ограниченото финансово обезпечаване болницата работи на европейско ниво – такъв е отзвука на западноевропейските специалисти в областта. Според проф. Бобев, това се дължи, както на професионализма на екипа, който работи там, какво и на тяхната прецизност и съобразителност с условията за работа.

 

Проф. Драган Бобев заяви, че е важно пациентите да разберат, че възможностите за лечение навсякъде са абсолютно еднакви. Въпреки това, не трябва да се винят хората, които предпочитат да търсят решение на здравните си проблеми в Западна Европа, тъй като това е елемент в поведението на всеки човек, който търси помощ, когато медицинската наука и практика е безсилна да осигури благоприятен изход от заболяването.

 

Вижте във видеото целия разговор с гостите по темата.