Какви мотиви стоят зад убийството на Мирослава от Перник?

\"В тези два месеца по случая с изчезването на Мирослава от Перник минахме на почти денонощен режим на работа. За съжаление се потвърдиха опасенията, че тя не е жива. Те се появиха, когато похитителите прекратиха преговорите за откупа, след като от тях бе поискано да дадат гаранция, че Мирослава е жива\".

 

Това разказа в \"Здравей, България\" Тодор Тодоров, психолог в сектор \"Криминална психология\" в Института по психология на МВР.

 

Тепърва ще се изяснява дали Стойчо Петров е физическият убиец на момичето, уточни той. Самият Стойчо е заявил, че не съжалява за това, което е сторил, а единствено за допуснатите грешки, че не предвидили, че някой ще поиска да знае, че Мирослава е жива преди да получат парите.

 

Психолозите са оценили профила на Стойчо Петров като болезнено нарцистичен, егоцентричен и садистичен човек. Те стигат до тези изводи от начина, по който е умъртвена Мирослава и начина, по който са се държали с нея.

 

\"Мирослава е познала Стойчо по гласа. Той дори си свалил маската пред нея. Това, че е бил познат човек най-вероятно е успокоила до някаква степен Мирослава, въпреки че преди това е имало бой между тях. Похитителите не очаквали, че момичето ще окаже такава съпротива\", разказа още Тодор Тодоров.