Критиците определят \"Полунощ в Париж\" като една от най-добрите му творби...

Седмица преди официалното раздаване на \"Оскар\"-ите, американската гилдия на сценаристите отличи филма на Уди Алън \"Полунощ в Париж\" за най-оригинален сценарий. За най-добър адаптиран сценарий пък беше наградена лентата на Алекзандър Пейн \"Потомците\".  

Критиците определят\"Полунощ в Париж\" като една от най-добрите творби на Уди Алън през последните години. Романтичната комедия разказва за млад сценарист, който насред вдъхновяващата красота на Париж, започва да изпитва съмнения за чувствата си към своята годеница.

 

Междувременно мистериозно пътува назад във времето и се среща с литературните си идоли Скот Фицджералд и Ърнест Хемингуей.

 

Продукцията ще се бори в категорията за най-добър филм на годината, наред с \"Артистът\", \"Южнячки\", \"Потомците\" и \"Дървото на живота\". Очакванията са да се задоволи с \"Оскар\" за най-добър оригинален сценарий. Връчването на наградите е идната неделя в Лос Анджелис.

 

Дни преди церемонията американската преса цитира изследване, според което 94% от близо 6-те хиляди гласуващи кой да получи \"Оскар\", са бели, а от тях 2/3 са мъже. Само два процента са чернокожите или испаноезичните членове на Академията, сочи проучването. Резултатите обаче не са изненада, тъй като по традиция в киноиндустрията доминират белите мъже.