"Отечествен фронт" прави портрет на една световна звезда...

Тази събота, 5 май социалният ъндърграунд "Отечествен фронт" прави портрет на една световна звезда – големият актьор Том Сайзмор. "Снимал се е в „Родени убийци", „Жега", „Спасяването на Редник Райън", „Блек Хоук", „Пърл Харбър" и още куп холивудски мегапродукции. В главната роля не ще е актьорът Том Сайзмор, а човекът Том Сайзмор – супер известен, супер откровен и супер готин." – разказва Мартин Карбовски. – "Като го видите на екран, веднага се сещате, че го познавате, въпреки че не му помните името. Оказва се, че големият актьор е и голям човек – най-малкото защото говори свободно - за големите приятелства, големите жестове и големите актьори. И за това как Робърт де Ниро се оказал по-добър човек, отколкото актьор..."

Том Сайзмор говори за простичките неща – брак, деца, семейство и веднага след това скача в дълбокото – дрогата. За наркотичната си зависимост той говори така, както малко хора го правят, още по-малко - кинозвезди. Говори. Сайзмор разказва и за Робърт де Ниро - за актьора, мъжкаря, за дрогата, полицията и за катарзиса. Оказа се Робърт де Ниро е най-добрият му приятел. Том Сайзмор ни подсказа и как се раждат великите сцени и великите реплики във великите филми. В повечето случаи – велики импровизации на велики хора. Том имитира Боб, сиреч Робърт де Ниро...

"Честните хора са красиви! Сайзмор непрекъснато се връща към една тема, която му е доминантна. Щеше ми се и ние да имаме една публична фигура, която да ни каже: "Аз вземах и това беше лошо. Сега съм чист – направете като мен." У нас просто честните хора ги няма, затова и красивите хора са малко." – коментира Карбовски. – "Целият ни филм с Том Сайзмор беше една кратка среща, но от нея идеално се разбира, че такъв образ рядко се среща, още по-малко в България. За разлика от Шварценегер и Сталоун, които пребиваваха у нас като великани в страната на пигмеи, Том Сайзмор е топъл и достъпен. Може и да не е толкова известен на Балканите, но се разбра, че е  голям пич... Помислете – хората, които дават по филмите, са стотина. Стотина човека, които са разпознаваеми от Шумен до Шанхай. Те определят мечтите ни и забавлението ни. Масова култура, планетарна култура. Запознахме ви с един такъв планетарен човек. Том Сайзмор – този човек ме кара да мисля, че за да си голям талант първо трябва да си голям човек. Нещо, което наоколо всички ние пропускаме!"

"Отечествен фронт", събота, 5 май 2011 г., 18:00 по Нова телевизия
Не го изпускай, няма повторение!

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си