Освен това, самоубилият се Стойчо Стоев бил сътрудник на полицията...

Депутати от опозицията оповестиха резултатите от разследването си на убийството на Мирослава Николова от Перник. Припомняме ви, че момичето беше открито мъртво в покрайнините на града, а един от задържаните по случая - Стойчо Стойчев се самоуби в апартамента си пред погледите на полицаите.

Две парламентарни комисии се заеха да проверяват действията на органите на реда. Едната е само от депутати от управляващата партия, а в алтернативната са представителите на опозицията.

В доклада от проверката им е записано, че самоубилият се Стойчо Стоев е бил сътрудник на антимафиотите в Перник. Донасял информация за местен бос на организираната престъпност.

Докладът разкрива, че задържаният Стойчев всъщност  бил "задържан свидетел". Това обаче бил статут, който не съществува в Наказателния кодекс.

Огледът в апартамента на Стоев бил незаконен, категорични са депутатите от опозицията. Направен е от униформени, които нямат тези правомощия по закон.

В доклада се посочва още, че се е знаело за оръжието в апартамента му. Въпреки това не е имало компетентен служител, който да го изземе. С това оръжие всъщност се самоубива Стойчо Стоев.

От алтернативния доклад разбираме още, че натривките от ръцете на Стоев са взети неправилно, с негоден разтвор, тоест не може да се твърди дали има барутни частици.

Депутатите подчертават, че разследването на изчезването на Мирослава е започнало твърде късно, а паралелното участие на хора от ГДБОП било незаконно.

„В резултат, на което се стигна до тези събития и до смъртта на ключов свидетел", заяви Йордан Бакалов от „Синята коалиция".

В доклада се посочва, че Цветан Цветанов, Бойко Борисов и депутати от ГЕРБ са възпрепятствали работата на комисията като са отказвали информация по случая.

Репортер: Мария Цънцарова