На изложение в Сан Диего режисьорът показа част от лентата "Джанго без окови"...

На изложението "Комик-кон" в Сан Диего режисьорът Куентин Тарантино представи осемминутен откъс от бъдещия си филм "Джанго без окови" (Django Unchained). Режисьорът сподели, че обмислял идеята за лентата от 13 години.

 

Действието във филма се развива през XIX век. Главният герой - чернокож на име Джанго, бяга от робовладелеца си Калвин Кенди, който организира боеве до смърт между робите. Беглецът по-късно решава да се завърне в имението на Кенди, за да спаси жена си.

 

Джейми Фокс играе ролята на Джанго - освободен роб, който се съюзява с германски ловец на глави (австрийския актьор Кристоф Валц). Двамата трябва да освободят от плантацията на злия собственик (Леонардо Ди Каприо) съпругата на Джанго (Кери Уошингтън) и приятелката на германеца.

 

Откъсът на "Джанго без окови" показва характерните похвати на Тарантино като режисьор - типично кървава приказка с много насилие и дъжд от куршуми, необикновени приятелства между различни по характер герои, култов диалог, уникална ретро музика - фънк от 70-те години на миналия век. Всичко това съчетано с типичните уестърнови визии от XIX век.