Най-актуалната филмова новина идва с „Оз: Великият и Могъщият”

Модата на вампирите отмина. Върколаците също вече не се котират. Днес Холивуд е завладян от нова мания – приказните герои. Първо Тим Бъртън покори света с 3D предизвикателството „Алиса в страната на чудесата”. По-късно познатите комикс герои се събраха в лентата „Отмъстителите”. Кристен Стюарт и Чарлийз Терон блеснаха в нестандартен прочит на историята за Снежанка.

Най-актуалната филмова новина идва с „Оз: Великият и Могъщият”. Фентъзи приключението е вдъхновено от приказката за „Магьосникът от Оз”. Главно действащо лице е симпатичния Джеймс Франко. Името му нашумя след като изигра катерачът, ампутирал сам затисната си ръка.

Лентата „127 часа” предизвика огромен отзвук и даде зелена светлина пред кариерата на Дани Боил. Режисьорът заслужено спечели правото да ръководи откриването на олимпийските игри в Лондон. В „Оз: Великият и Могъщият” сърцето на Франко е разкъсано от цели три вълшебници. Не е лесно да избираш измежду Мила Кунис, Рейчъл Уайс и Мишел Уилямс.

Иначе таблоидите не се уморяват да приписват връзки на изкусителката от „Черният лебед”. Името на Кунис упорито се свързваше с Аштън Къчър. Самата тя отрече между тях да има  интимни отношения. Двамата излизат заедно само като приятели. Във филма за Оз между Мила и Джеймс Франко също пламват любовни искри, но и те се оказват единствено част от сюжета. Приказната мания в Холивуд ни кара да си припомним детството и надеждите, че понякога мечтите наистина се сбъдват.