Новината разкри изпълнителният директор Атанас Узунов

Само три дни след като остана без собственик, стана ясно, че Локомотив Пловдив ще има нов финансов благодетел. В интервю за Нова Телевизия, изпълнителният директор Атанас Узунов разкри, че бъдещият спонсор на клуба е от България и преговорите с него се водят от много време.

 

„Има светлина в тунела и на този етап мога отговорно да кажа на феновете и футболистите, че от понеделник те ще бъдат по-спокойни. Тогава ще съобщим повече по темата” – заяви Узунов.

 

Локомотив Пловдив остана без собственик, след като Коко Динев се оттегли от клуба под натиска на феновете. Те изразиха открито своя протест по време на мача с Витес в Лига Европа, а след това дадоха ултиматум на футболисти и треньори, че ако съмнителните мачове на тима не престанат, ще бъдат предприети и по-крайни действия. Впоследствие Динев напусна клуба посочвайки две основни причини за своето решение. Едната е невъзможността да отделя достатъчно пари за клуба, а другата - безспирните съмнения за участие в черно тото.

 

„Нормално е клубът да продължи да съществува с толкова многобройни фенове. Мисля, че отбора направи много добър сезон и въпреки леките колебания  в момента, смятам, че нещата ще се оправят” – сподели пък старши треньорът на Локомотив Емил Велев.

 

Пред Нова Телевизия, той заяви, че в следващите две седмици ще има повече яснота около неговото бъдеще на „Лаута”. Днес отборът замина с едва 16 играчи за Холандия за мача реванш с Витес от втория предварителен кръг от Лига Европа. С тима не пътуват Йонес Бенжалюн, Жереми Родригес и Сержиньо, които бяха трансферирани в ЦСКА

 

Първият двубой между двата отбора в Ловеч завърши при зрелищното 4:4.