Този път тимът ни отстъпи на Полша

След като вчера отстъпи на Турция, днес националният ни отбор по баскетбол загуби и от Полша. Момчетата на Росен Барчовски паднаха с 69:75 от Полша пред едва 200 зрители в зала „Арена Армеец”. Сред малцината по трибуните бяха бившият капитан на отбора Тодор Стойков и волейболистът Матей Казийски.

 

Страхотно начало на срещата направи Николай Върбанов, който отбеляза 9 от първите 12 точки за България. Постепенно обаче гостите наложиха своя ритъм и спечелиха дебютната част с 3 точки разлика, на полувремето преднината им бе вече 9 – 39:30. Поляците продължиха да трупат преднина, която в средата на третата част вече бе 16 точки.След това обаче българите подобриха значително играта си в атака. Седрик Симънс и Христо Николов бяха най-важните играчи в тези минути и след техните отлични отигравания пасивът на трикольорите бе само 2 точки – 53:55. В началото на последната четвърт България дори поведе, но бързо загуби аванса си и до края на срещата не успя да подложи Полша на сериозен натиск.

 

Най-резултатен за българите бе Христо Николов с 16 точки, а Николай Върбанов добави 15, както и 6 борби. За съперника Марин Готрат се отличи с 18 точки, Михал Игневски добави 14, а Лукаш Кошарек 11.

 

Утре е последният мач на България от турнира, като съперник ще бъде Украйна. Двубоят ще се играе отново от 18 часа в зала „Арена Армеец”.